Basiselementen


Op deze pagina vind je informatie over de bouwstenen van de SIDN-huisstijl: identiteitsstructuur, logo's, kleuren, typografie, vormentaal, beeld- en taalgebruik. Een juiste combinatie van deze huisstijlelementen zorgt voor de eenduidige en herkenbare SIDN-uitstraling. Het rijke kleurenpalet biedt eindeloze mogelijkheden. Doe hier je inspiratie op en pas onze huisstijl toe. Heb je vragen of twijfels over het juiste gebruik neem dan altijd contact op met onze communicatieafdeling via communicatie@sidn.nl of 026-352 55 00.

Merkarchitectuur

De SIDN-huisstijl is een monolithische visuele identiteit. Dat wil zeggen dat wij één logo (en pay-off) gebruiken.

SIDN-logo

Eén afzender met een opvallend en herkenbaar logo voor al onze uitingen. Alle richtlijnen voor de juiste toepassing op 'n rij gezet.

Kleuren

Het palet van 9 kleuren biedt eindeloze mogelijkheden. Hier vind je specificaties voor de verschillende kleursystemen.

Typografie

De FF Milo is ons huisstijllettertype. We vertellen je over de varianten en hoe je ze op de goede manier gebruikt.

Vormentaal

Vorm als bindend element dat nooit verveelt. Onze vormentaal wordt gevormd door een kleurenbalk opgebouwd uit een deel van de kleuren uit ons logo.

Beeldgebruik

Beelden vormen een belangrijk onderdeel van onze huisstijl. Lees over de sfeer in fotografie, illustraties, iconen en pictogrammen.

Schrijfstijl

Gewone taal voor gewone mensen. Professioneel, maar wel menselijk. Dichtbij met eigentijdse woorden en korte, actieve zinnen in.